SZERVÁC Attila  SZERVÁC Attila   sas 2008

SZERVÁC Attila

utolsó frissítés: 2009. július 22.


|
|
|
\/

SZERVÁC Attila lapja Creative Commons Ohloh profile for SZERVÁC Attila Hungarian culture

GYIK (FAQ)

K: Mi az, hogy sas, miért sas?

V: A sas aka satie-ból ered. Ez egy rekurzív betűszó, mint a HURD. A HURD egy mikrokernel-re épülő szervercsomag, ami egy tágabb értelemben vett oprendszer alapja lehet. Ilyen például a Debian GNU/HURD, bár a Debian projekt ma még elsősorban a Debian GNU/Linux rendszerről híres. A satie szó vezeték- és keresztnevem mozaikjából származik, egyben utal Erik Satie zeneszerzőre, akire felnézek.

K: Akkor a megszólítás?

V: Zenésznek vagyok satie, jöhet a sas - így is szoktam bemutatkozni -, a lényeg, hogy kedves legyen és közvetlen, a mesterkélt dolgoktól írtózom (még ha véletlenül én is követem el).

K: Nem azt mondtad, hogy a zene az 1.?     Kultúra, kultúra, kultúra, vegyél részt! :)

V: De. Ám, lásd itt, hatalmas szerencse, hogy a számítógép bejött, mindent innen, a Szabad Szoftver mozgalomtól tanultam, ez adja a módot a kultúra szabad elérésére.

K: Most a gonosz hekkerekre gondolsz, akik mindent ellopnak?

V: Nem, azok a crackerek, a hekkerek - bütykölők -, akik folyamatosan fejlesztenek, dokumentálnak, honosítanak, tesztelnek és a Szerzői jog adta lehetőséggel élve szabad licenc (felhasználói engedély) alatt adják másoknak a dolgokat, mely garantálja, hogy az általuk fejlesztettek, örök időkre szabadon továbbfejleszthetők. Már e lapon is olvastál sok ilyen hivatkozást. ->> zene, zeneírás, zenei tervek

Élet, zene, Debian és egyéb

36 múltam, a polgári létben számítástechnikát oktatok, rendszergazdákat például és e mellett majd a 40 felé közeledve készülök 2+10+10 év alatt a 10 nagyobb darabom, a 3 műcsoport, a Hegyhordók, a Hídépítők és a Palotát emelők megírására, e mellett a Hungarian culture művészeti tárolót hoztam létre és építem, ahol műveink, kis közösségünknek és a világnak adott szabad kulturális örökségünk elérhető.

A Debian a világ legnagyobb szoftverrendszere, egy tágabb értelemben vett operációs rendszer, mely teljesen szabad és rendkívül kényelmes. Nagyon 1xű a telepítése, melynek során kiválasztjuk a magyar nyelvet és minden alapvető programot feltelepít magyarul. Ma már egyre többen ismerik. Ennek magyar nyelvi koordinátora vagyok.

A napi akvitásaim alapján a dolgaimat megtalálod innen kiindulva: http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Special:UserProfile/SZERVÁC_Attila, a magyar szerkesztői lapomra lépve: http://hu.wikipedia.org/wiki/User:SZERVÁC_Attila

SZERVÁC Attila JUHÁSZ Andrea JUHÁSZ Andrea 321.hu zeneszerző